Skip to content

Què és el PEC

Un PEC és un projecte que permet al conjunt de la ciutadania, amb el suport de l’ajuntament, participar en la definició de les polítiques educatives locals i intervenir en la priorització dels principis, objectius, metodologies i programes que han de guiar l’acció educativa del municipi. Es tracta d’un projecte municipal de vital importància pel desenvolupament de les futures generacions i que persegueix adherir a totes les veus possibles entorn de l’àmbit educatiu de la ciutat.

La importància del projecte

Marc Fontserè, ex-regidor d’Ensenyament, Seguretat Ciutadana i Mobilitat, ens explica la importància del projecte educatiu i perquè cal donar-li valor:

pluralitat
de veus

Seguint la mateixa línia, la mare i professora de l’INS Cirvianum de Torelló, Laura Ferret, parla sobre la pluralitat de veus del projecte i el paper dels centres educatius:

El paper de les entitats

Alhora, no ens podem oblidar del paper de les entitats ni de l’impacte de l’esport com a procés formatiu i de canalització de valors. Jordi Sainz, col·laborador del PEC i director tècnic del Club Bàsquet Torelló, ens explica com aquesta mirada es troba dins del projecte educatiu del municipi:

EL PAPER CLAU DE LES FAMÍLIES

Tanmateix, les famílies dels infants també juguen un paper clau en l’àmbit educatiu de Torelló, és per això que la seva col·laboració dins del projecte és rellevant per assolir els objectius. Ens ho explica David Sala, representant de les famílies al grup impulsor del PEC:

Cada PEC ha d’adaptar-se a la realitat i context de la població i respondre a les seves particularitats. Des d’aquest punt de partida, podem concebre dues motivacions essencials:

 

1.

Garantir la defensa de valors com la igualtat, la diversitat, la llibertat i l’autonomia com a base de l’elaboració d’accions educatives.

2.

Posar l’educació a l’agenda de la ciutat i fomentar una participació compromesa amb l’educació, amb l’objectiu que aquesta sigui un focus de debat i actuació transversal en tots els àmbits del municipi.

El PEC de Torelló és un punt de trobada que ajuda a contribuir a què infants i adults puguin tenir al seu abast tots els instruments necessaris pel seu desenvolupament humà i professional.

Línies estratègiques del PEC

 

MILLORA DE L’ÈXIT EDUCATIU

“Persones crítiques i socialment actives, que pensin i actuïn amb la ment oberta.

Persones amb curiositat genuïna, amb ganes de conèixer, de donar i rebre, de col·laborar i participar. Que siguin capaces de desenvolupar-se de manera integral, tan individualment com en societat, en tots els àmbits i dimensions: professional, social i personalment”