Presentació institucional del Pla Educatiu d’Entorn de Torelló

La sala d’actes de La Cooperativa va acollir, la setmana passada, l’acte institucional de presentació del Pla Educatiu d’Entorn (PEE), un nou projecte que es desplegarà des d’aquest curs amb l’objectiu de donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives de Torelló.

La presentació va comptar amb la presència de la directora de Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, Gemma Boix i la cap del Servei de Suport a la Comunitat Educativa, Victòria Hinojosa, a més de l’inspector educatiu de zona, Albert Centellas i personal tècnic del departament. Per part de l’Ajuntament, l’alcalde, Marçal Ortuño va encetar la reunió destacant “les ganes de tenir sobre la taula una nova eina que ens permeti reforçar el projecte educatiu de Torelló”. També va assistir a l’acte la regidora d’Educació, Núria Montanyà i personal tècnic de la regidoria.

El Pla Educatiu d’Entorn de Torelló es començarà a implantar des d’aquest curs partint de la base que no es comença de zero, si no amb tota la feina i projectes educatius que s’han anat treballant fins ara. A partir d’aquí el PEE vol reforçar el concepte de xarxa entre tots els agents educatius del municipi amb diversos objectius sobre la taula: contribuir a millores en l’escolarització, potenciar l’educació en valors, implicar a les famílies, augmentar l’ús del català en els espais de lleure i potenciar un estil de vida físic i mental saludable entre els joves.

El PEE de Torelló vol anar més enllà dels centres educatius, fomentant altres espais i implicant també a tot el teixit associatiu del municipi per reforçar el sentiment de pertinença. Per aconseguir-ho, preveu la creació d’una comissió amb representació institucional i diversos grups de treball que coordinin i facin créixer els projectes educatius que ja s’estan duent a terme actualment.