Skip to content
Xarxa debat educatiu ok

XARXA DE DEBAT EDUCATIU

La Xarxa de Debat Educatiu és una experiència que parteix d’un treball transversal i integral entorn de la reflexió i el debat educatiu del municipi. Pretén consensuar uns criteris bàsics i vàlids per a tota la comunitat educativa amb la finalitat de millorar l’educació dels nostres infants i joves.

La Xarxa busca crear un espai de discurs educatiu a Torelló on hi tinguin cabuda educadors/es, mestres, mares, pares, responsables d’entitats socioeducatives, responsables del servei de pediatria, tècnics/ques municipals i altres. Dins d’aquest espai, es treballa per detectar necessitats; consensuar idees, criteris i actuacions; millorar el sistema educatiu; implicar a les famílies en l’educació de l’alumnat; i donar a conèixer el treball realitzat.

Les reunions de la Xarxa de Debat Educatiu són obertes a tothom qui vulgui participar-hi. El consens, el respecte i la voluntat de millorar l’educació de Torelló són els pilars mestres que sostenen la Xarxa.

QUÈ ESTEM TREBALLANT A LA XARXA?

Durant el curs 2023-2024, la Xarxa de debat educatiu, ha estat treballant en l’àmbit de l’ús de les pantalles. Es va iniciar el curs amb unes sessions de formació: 
1. Amb la Maria Jesús Comellas Carbó, per emmarcar una primera mirada global de l’ús de les pantalles i el desenvolupament psicosocial associat a aquestes. 
2. Amb el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç Tris Tras, per presentar la seva campanya sobre “infants i pantalles” i les seves propostes de recomanacions. 
3. Amb INTABOO, un servei preventiu que té per objectiu atendre, orientar, assessorar i acompanyar a la joventut de la comarca d’Osona, davant de dubtes sobre la identitat de gènere i igualtat, violències masclistes, riscos associats al consum de drogues i l’abús en l’ús de les pantalles. 
Amb aquestes tres sessions vam poder cobrir les franges d’edat d’infants i joves. A partir d’aquí es van detectar les necessitats, per més endavant fer propostes d’accions. De cara al proper curs, 2024-2025, es portaran a terme diferents accions de sensibilització a través de xerrades i altres. 

ALIANÇA EDUCACIÓ 360

MANIFEST

1. COMPARTIR UNS VALORS EDUCATIUS. 

Els espais i entorns educatius de Torelló han de prioritzar l’equitat, la cohesió social, posar en valor la diversitat i tenir en compte la interseccionalitat, és a dir, superar les desigualtats per motiu de gènere, origen, edat, classe social.
 

2. TENIR CONSCIÈNCIA I INTENCIONALITAT EDUCATIVA. 

Els agents educadors han de tenir una consciència i una intencionalitat educativa, no només expertesa en el seu àmbit. Tenir consciència que tothom educa amb la seva forma d’actuar i de transmetre valors, coneixements, competències.

3. FER D’ALTAVEU DE LES INICIATIVES EDUCATIVES D’ALTRES I IMPULSAR PROJECTES CONJUNTS. 

Promoure la comunicació i col·laboració amb altres agents i coliderar iniciatives conjuntes per a la millora de l’èxit educatiu i l’ampliació de les oportunitats educatives d’infants, joves i persones adultes.

4. CORESPONSABILITZAR-SE AMB LA FORMACIÓ PERMANENT. 

Compromís dels agents educadors a formar-se internament, tant en l’àmbit escolar, com en l’educació en sentit ampli. Com a ecosistema educatiu, detectar necessitats formatives comuns i oferir eines que reforcin la tasca
educativa dels agents.

5. COMPROMETRE’S AMB EL PEC

Cada espai, entitat, organització o grup signant de l’Aliança es compromet a tenir un/a responable a participar en almenys dues trobades anuals de l’Aliança Local i a seguir les formacions, projectes, eines que es creïn dins de la comunitat educatiu.


ADHEREIX-TE AL MANIFEST

Us sembla interessant? Voleu formar-ne part? Adheriu-vos al manifest. 

UNITS X EDUCAR 2024

REGIDORIA D’EDUCACIÓ
DE L’AJUNTAMENT DE TORELLÓ

ENRIC PRAT DE LA RIBA, 17-19
08570, TORELLÓ

T. 93 850 53 13
EDUCACIO@AJTORELLÓ.CAT

SEGUEIX-NOS

units
aliana
pla
passaport
ajuntament