Educa en Xarxa (Març)

Educa en Xarxa: Temps per la relaxació

(Programa emès el 7 de març de 2020)
La Xarxa de Debat Educatiu produeix un programa de ràdio un cop el mes sota el nom “Educa en Xarxa”. El programa s’emet el primer dissabte de cada mes, i tracten diferents temes d’interès educatiu que es decideixen entre tècnics, mestres i professors i famílies el principi de cada curs escolar.

El tema protagonista del mes de març va ser la relaxació. Per debatre sobre aquest tema, es va convidar al programa Ramon Jolis, fisioterapeuta del centre de fisioteràpia de Sant Vicenç de Torelló ‘de cap a peus’ i tutor de pràctiques a la UVic – UCC de fisioteràpia i a l’Ingrid Font, professora de ioga infantil.

El gener del 2018 es va publicar el següent article al l’Ara Criatures: El ioga millora l’aprenentatge dels infants. “Nens estirats a terra, amb els ulls tancats, en silenci, escoltant la música que sona de fons, amb les persianes abaixades. Són alumnes que practiquen ioga en horari lectiu. Aquesta imatge és habitual en moltes escoles catalanes després que els pedagogs i els psicòlegs hagin constatat que el ioga té nombrosos beneficis per als infants. Per exemple, practicar-ne uns quants minuts al dia aporta als nens i nenes relaxació i tranquil·litat en moments de cansament i excitació. Segons els experts de la UOC, el ioga millora la memòria, l’atenció i l’aprenentatge, alhora que fa conscients els infants de les seves pròpies emocions.”

En aquesta nova edició de l’Educa en Xarxa, procurem donar-vos eines perquè els vostres fills i filles puguin gaudir del benestar emocional. Es van plantejar i debatre preguntes i conceptes com els que trobareu a continuació: quins són els beneficis que la relaxació aporta al nostre cos? Quin efecte té la relaxació en l’àmbit educatiu, laboral i familiar? Com es treballa des de la fisioteràpia aconseguir la relaxació del cos? Quin és l’objectiu del ioga i com es pot aconseguir estar relaxat?

Podeu recuperar el programa clicant al següent enllaç.

El proper programa s’emetrà el dissabte 4 d’abril de 2020 (de 9:00 a 10:00 h), i aviat us informarem de la temàtica que tractarà.