Cicle de xerrades i activitats per a les famílies: son coses de nens!

L’assetjament escolar obre el debat del primer cicle de xerrades i activitats per a les famílies del curs 2019-2020

Aquest dijous va començar el cicle de xerrades i activitats per a les famílies del curs 2019-2020

La sala d’actes de l’escola Sagrats Cors va acollir aquest dijous la primera activitat del cicle de xerrades i activitats per a les famílies d’aquest curs 2019-20, obert a tota la comunitat educativa de Torelló. Es tracta d’una representació teatral i un taller titulats ‘Són coses de nens!’, que aborda el tema de l’assetjament escolar des del punt de vista de les famílies.

La representació teatral va començar amb la presentació dels tres perfils de personatges que intervenen en l’assetjament: l’agressor, la víctima i l’espectador o còmplice. L’obra pretenia posar de manifest la capacitat de les famílies a l’hora d’observar els seus fills per detectar i reconèixer casos d’assetjament. “Sovint ens oblidem de ser observadors i això dificulta poder conèixer què passa als nostres fills/es. Aquí entra en joc l’escola. Quan no se sap com accedir al fill, sempre es pot recórrer a l’ajuda de l’escola”.

Durant el taller es van oferir claus per reconèixer casos d’assetjament: “ha de durar en el temps, hi ha poder d’un sobre l’altre i per part de l’assetjador hi ha voluntat de fer mal i ferir”. L’assetjador reafirma la seva autoestima a través del maltractament cap a l’altre i, en l’àmbit escolar, si l’assetjador té poder és perquè el grup li atorga.

La representació de l’obra i el posterior taller van anar a càrrec de Forn de Teatre Pa’tothom. El cicle de xerrades i activitats per a les famílies l’organitza la Federació d’AMPES, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Torelló, dins de Units x Educar, el projecte educatiu de Torelló.

Les dues properes activitats del cicle: ‘Adolescents: movem fitxa tindrà lloc el dia 12 de març a les 19:30h a l’Escola Marta Mata i ‘Educar en la diversitat de capacitats’ està pendent de confirmació.

Es prega confirmar assistència a la regidoria d’Educació, trucant al 938 505 313 o bé enviant un correu electrònic a educació@ajtorello.cat.