Sessions de formació Xarxa de Debat Educatiu

Sessions formatives sobre convivència i xarxes socials en el marc de la Xarxa de Debat Educatiu

El dimarts 14 de gener, des de la Regidoria d’Educació i Xarxa de Debat Educatiu, es va celebrar la segona i última de les dues sessions formatives en l’àmbit de les xarxes socials com a eina de convivència. En aquesta ocasió, es van reunir escoles, famílies, docents i tècnics per formar-se a càrrec del comunicador Enric Bastards.

El comunicador analògic digital i formador Enric Bastardas va conduir aquest dimarts al vespre la segona sessió formativa sobre convivència i xarxes socials que organitza la Xarxa de Debat Educatiu de Torelló i que serà el tema de treball d’aquest curs. Bastardas va recordar la relació que tenen infants, joves i famílies amb les xarxes socials «molts adults fallem amb les competències tècniques per a poder controlar, acompanyar i ajudar els nostres fills». Va remarcar la importància d’agafar «responsabilitat» i la urgència «d’estar al dia» i de voler entendre aquests «nous aparells i aplicacions tecnològiques» que componen l’educació digital.

El ponent va afegir que el món «digital és una part més de la nostra identitat», però relacionar-se només a través de les xarxes socials pot ser un «error» i que «cal molta educació i ser conscients que estem interactuant amb persones reals i no virtuals».

A la trobada hi van assistir representants de la comunitat educativa –AMPA, famílies i mestres– i d’entitats esportives.

Material de suport: common sense media. Es tracta d’una web que valora pel·lícules, programes de televisió, llibres i molt més perquè els pares puguin tenir coneixement i sentir-se bé i còmodes amb les opcions d’entreteniment que existeixen pels seus fills. Ofereixen una biblioteca àmplia de valoracions i ressenyes independents basades en l’edat. Facilitant a les famílies que es facin càrrec de les seves opcions digitals.