Educa en Xarxa (Novembre)

Educa en Xarxa: El dol i la pèrdua

(Programa emès el 2 de novembre de 2019)
La Xarxa de Debat Educatiu produeix un programa de ràdio un cop el mes sota el nom “Educa en Xarxa”. El programa s’emet el primer dissabte de cada mes, i tracten diferents temes d’interès educatiu que es decideixen entre tècnics, mestres i professors i famílies el principi de cada curs escolar.

El tema protagonista del mes de novembre va ser el dol i la pèrdua. Per debatre sobre aquest tema, es va convidar al programa a la Lua Ciberia i l’Aniol Àlvarez (alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Cirvianum), la Laia Sala (Psicòloga) i la Laura Ferret (mare i professora de l’Institut Cirvianum).

A partir de la lectura d’uns fragments que parlen sobre la preocupació dels infants i joves sobre el dol i la pèrdua, de la pàgina web del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Família i Escola, es van plantejar i debatre preguntes i conceptes com els que trobareu a continuació: Quan parlem del dol, sempre ens ve el cap el dol de la pèrdua física, la mort.  De quants tipus de dol i pèrdua podem parlar? ( canvi de país, separacions, la mort de familiars o de les mascotes, la mort perinatal…). En totes les cultures el dol i la pèrdua és viu igual? Per què en la nostra societat ens costa tant parlar de la mort? Com s’hauria de treballar el dol (la mort) a l’escola i a casa? Cal amagar la mort als infants? Quines són les fases de superació del dol? Per totes les cultures és igual? I per totes les pèrdues també? Com hem de viure les pèrdues a nivell emocional?

Podeu recuperar el programa clicant al següent enllaç.

El proper programa s’emetrà el dissabte 7 de desembre de 2019 (de 9:00 a 10:00 h.), i tractarà sobre la diversitat i els estereotips.