Sessions de formació Xarxa de Debat Educatiu

Sessions formatives sobre convivència i xarxes socials en el marc de la Xarxa de Debat Educatiu

El dimarts 8 d’octubre, des de la Regidoria d’Educació i Xarxa de Debat Educatiu, es va celebrar la primera de les dues sessions formatives en l’àmbit de les xarxes socials com a eina de convivència. En aquesta ocasió, es van reunir escoles, famílies, docents i tècnics per formar-se a càrrec del comunicador Enric Bastards.

Què és una xarxa social? Quines son les més utilitzades pels adolescents? Quines relacions es generen entre les xarxes socials i els usuaris joves d’aquestes? Amb quina finalitat les utilitzen? Aquestes son algunes de les qüestions que es van formular durant la primera sessió formativa, que va tenir lloc a les vuit del vespre per tal de poder facilitar la presència dels assistents.

Enric Bastards, que es defineix com a ‘comunicador, il·lustrador i provocador’, va donar pautes i resposta a les famílies. Tanmateix, va fer un recorregut per les diferents generacions, posant accent a les que han nascut amb les xarxes socials (generació Z) i diferenciant-la de les que no hi ha nascut (generació Alfa). Fent evident l’existència de dues realitats que parteixen de bases completament diferents en el món digital i, conseqüentment, al de les xarxes socials. El formador també va introduir i explicar conceptes com la intel·ligència digital, la ciutadania digital, creativitat digital, iniciativa digital i habilitats digitals i seguretat digital, entre d’altres.

La segona sessió formativa està prevista pel dimarts 14 de gener, a les vuit del vespre a la Sala d’Actes de La Cooperativa.