La Marató de TV3

Les entitats educatives de Torelló es bolquen amb La Marató de TV3

Un any més, Torelló s’ha omplert d’activitats organitzades per entitats del municipi amb l’objectiu d’aconseguir reunir el màxim de diners possibles per donar a La Marató de TV3, que aquest any ha estat dedicada a la investigació contra el càncer i va tenir lloc el diumenge 16 de desembre.

Però no totes les activitats es van concentrar durant el cap de setmana del 15 i 16 de desembre, sinó que ja feia setmanes que les entitats de Torelló estaven en marxa.

El 31 d’octubre l’Associació de mestres Els Nans, de l’escola bressol Blancaneus, va organitzar una castanyada amb totes les famílies. Durant la festa es van rifar joguines de fusta, i tots els beneficis van anar destinats a La Marató. A més a més, també es va posar una guardiola a disposició de tots aquells que volguessin fer més donatius.

Des de l’Escola Rocaprevera, durant la setmana prèvia a la celebració del programa de la Corporació Catalana de Mitjans, van fer berenars solidaris elaborats per tots els alumnes de l’escola. Cada dia de la setmana, un curs va ser l’encarregat de preparar els berenars per a totes les famílies de l’escola. Tots els guanys es van donar a La Marató.

El divendres 14 de desembre, els alumnes d’infantil i primària de l’Institut Escola Marta Mata van fer un acte per ensenyar danses que havien preparat a les seves famílies.

El dissabte 15 de desembre va tenir lloc l’epicentre de la jornada matinal “Torelló amb La Marató”, organitzada per la Federació d’AMPA de Torelló, amb la col·laboració de l’Ajuntament del municipi, Ràdio Ona i moltes entitats i comerços del municipi. Les activitats i tallers van tenir lloc a la Plaça Nova des de les 10 del matí fins a les dues del migdia. A més a més, es va fer una enlairada col·lectiva de globuts.

Pel que fa el diumenge 16 de desembre, el dia que se celebrava el programa de La Marató de TV3 en directe, l’Agrupament  d’Escoltes de Torelló va organitzar una caminada per la vila, comentada per l’historiador Gerard Verdaguer. El migdia, els participants van poder gaudir d’un concert-vermut.

També es van organitzar diferents activitats des del Club Tennis Torelló, que va organitzar un circuit running i un triatló de tennis, pàdel i atletisme. Des del Club Futbol Torelló es van sortejar paneres durant tots els partits per recaptar diners per La Marató.

La Marató de TV3 va començar a les 10 del matí del diumenge 16 de desembre (tot i que ja havia començat unes hores abans de Catalunya Ràdio). Un cop acabada, entrada la matinada del dilluns, es van fer l’últim recompte de diners aconseguits per a la investigació contra el càncer: el marcador final va ser de 10.715.430€, baten el record de beneficis obtinguts en un dels seus programes anuals. Tot i que s’hagi acabat aquesta jornada, tot aquell qui vulgui pot seguir fent la seva aportació fins a finals del març de 2019., mitjançant els comptes bancaris que detallen a la pàgina web de l’organització.

https://www.ccma.cat/tv3/marato/donatiu/