Delegats i delegades

La Cooperativa va acollir la trobada de delegats i delegades del curs 2018-2019

La sala d’actes de La Cooperativa va acollir, el divendres 14 de desembre, una nova edició de la trobada de delgats i delegades de curs. La trobada s’organitza des de la regidoria de Joventut, i es convé a participar-hi als centres de secundària de Torelló. Enguany, tindrà com a novetat la participació d’alumnes de l’Institut Escola Marta Mata.

La formació d’aquesta jornada anirà a càrrec de Quiràlia, escola d’educació, cultura i lleure. Al llarg del matí es faran tres tallers. El primer introduirà la figura del delegat/da, drets, deure i funcions. Els altres dos tallers, que seran de tipus més pràctic i vivencial, els permetrà millorar la comunicació i obtenir eines per a la resolució de conflictes.

En les edicions anteriors, aquests dos últims tallers han estat molt ben valorats. En el taller de Comunicació, es treballen les habilitats comunicatives a partir del “Decàleg del bon comunicador” amb consells per entendre i fer-se escoltar, i com preparar i desenvolupar les reunions. En el de resolució de conflictes, primer de tot es tracta de diferenciar el conflicte del problema, i que la millor manera d’afrontar el conflicte és tenint una actitud col·laboradora i positiva.

El fet de ser escollit delegat o delegada de classe, comporta la responsabilitat de representar als companys i companyes de classe davant del professorat, de l’equip directiu del centre i de les altres classes. Per tant, el paper dels delegats i delegades és d’especial importància, tant per la seva tasca i funcions, com pels valors i actituds que es poden derivar d’aquestes funcions: la cohesió del grup-classe, la presa de decisions, la resolució de conflictes, la participació, el treball en equip, l’organització d’activitats, etc.