Projecte CuEmE

El Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i l’Escola de la Vall del Ges participen al projecte CuEmE de la Diputació de Barcelona

L’alumnat del 5è curs de primària de l’Escola Vall del Ges enceta aquest curs una nova edició del projecte CuEmE (Cultura Emprenedora a l’Escola). Durant el curs, els alumnes crearan i gestionaran una cooperativa i, per això, han comptat amb l’assessorament del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

La finalitat del projecte és fomentar valors emprenedors com la iniciativa, l’organització, la solidaritat o la cooperació a l’escola. L’alumnat s’organitzarà i posarà nom a la cooperativa, crearà un logo, redactarà l’acta de constitució i els estatuts, crearà diferents departaments (màrqueting, producció, tresoreria, comunicació…), etc. Se seguiran els passos reals en la creació d’una cooperativa i hauran de decidir quin o quin productes volen produir i que, finalment, vendran al mercat setmanal.

Des de l’inici del curs fins a dia d’avui els alumnes ja han tingut diverses xerrades orientatives per posar en marxa la seva cooperativa. Així, el passat 7 de novembre, la tècnica d’emprenedoria del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura els hi va explicar conceptes: què és una cooperativa, les diferents formes jurídiques o els tràmits per donar d’alta el NIF. Per finalitzar la xerrada, un soci de Som Energia els va explicar com funciona la seva cooperativa. Una setmana més tard, els infants van tenir una xerrada impartida per l’Escola d’Arts Gràfiques de Torelló, sobre com crear i quins elements ha de tenir la imatge corporativa d’una empresa. A final de mes, Fiare banca ètica els hi va explicar com funcionen els bancs i com demanar un crèdit.

Com a novetat del CuEmE d’aquest any, des de la Diputació de Barcelona s’han incorporat a la pàgina web tota una sèrie de recursos i eines, tant pel professorat com per l’alumnat i també pels ens municipals, per poder treballar bé el projecte. El recurs s’anomena Kit CuEmE i consta de material didàctic per utilitzar en tots els àmbits del projecte.