Programa Noves Oportunitats

Entrega de diplomes als joves del programa de Noves Oportunitats

El programa de Noves Oportunitats, liderat per AMPANS i la Fundació Intermèdia, va arribar a Torelló després que l’Ajuntament signés un conveni de col·laboració amb aquestes entitats.

El projecte, que va dirigit a joves d’entre 16 i 24 anys, consta de diferents fases que inclouen formació en competències bàsiques i en coneixements transversals a partir de dinàmiques relacionades amb el voluntariat, el món audiovisual, l’àmbit artístic, esports i tastets de diferents famílies professionals.

Aquesta setmana, els joves que hi participen han acabat un període en què han dut a terme tastets professionals on van poder adquirir competències bàsiques de diversos àmbits: electricitat, robòtica, pintura i art urbà. Per aquest motiu, juntament amb el grup que realitza aquest programa a la ciutat de Vic, el passat 26 de novembre cada jove va rebre un diploma que acreditava que havia adquirit els coneixements d’aquests tastets professionals. L’acte va tenir lloc a la Sala d’Actes de l’edifici de La Cooperativa de Torelló.

Ara, el programa entra en una nova etapa en què s’acompanyarà als joves participants en l’obtenció del graduat d’Educació Secundària, que es fa des de l’Institut Obert de Catalunya. A més a més, de forma paral·lela, els joves faran una formació a mida en fabricació mecànica (a la Salle de Manlleu) o en auxiliar educatiu en el lleure (Quiralia).