“Tu tens talent”

250 joves a la segona jornada del cicle “Tu tens un futur” per parlar del mercat laboral

Aquest dijous 8 de novembre, ha tingut lloc la segona xerrada del cicle “Tu tens futur”. Tres sessions organitzades pel Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torelló. Es tracta d’una experiència tridimensional de tres jornades que ha de permetre als joves veure les opcions que tenen, quin és el seu lloc al mercat laboral i poder inspirar-se a partir de casos reals d’èxit, com descobriran a l’última sessió.

Fran Rojas (educador social i formador) ha sigut l’encarregat de dur a terme aquesta segona sessió, on hi han participat alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Rocaprevera, de l’Escola Sagrats Cors i del SI Bisaura de Sant Quirze de Besora, alumnes de cicles formatius de l’institut Cirvianum i joves que realitzen PFI (Programes de Formació i Inserció). En total 250 joves.

“Quin creieu que serà el vostre lloc al mercat laboral?”, “On creieu que podeu encaixar millor?”, “Quines són les vostres competències?”. Aquetes són algunes de les preguntes que Rojas ha plantejat als assistents a la sessió. Una xerrada de 60 minuts amb un format molt original: Rojas s’ha convertit en el presentador d’un programa de televisió i ha dinamitzat la xerrada amb preguntes i proves participatives sobre la temàtica del mercat laboral.

Una sessió que ha tingut una conclusió molt positiva pels joves, i és que tothom té competències i, aquestes, sempre es poden millorar i entrenar, perquè tothom té un futur.

La tercera jornada, “Tu tens exemples”, es portarà a terme el dia 10 de gener del 2019. L’objectiu és fomentar un espai de reflexió i inspirar transformacions sobre les realitats professionals i personals entre els joves assistents.