Curs de seguretat alimentària

Dotze persones fan el curs de seguretat alimentària, autocontrols i al·lèrgens

El regidor de Salut Pública, Joventut i Infància, Comerç i Turisme, Jordi Rosell, va ser l’encarregat de posar el punt i final al curs de seguretat alimentària, autocontrols i al·lèrgens que ha organitzat l’Ajuntament de Torelló i que s’ha impartit aquesta setmana a La Cooperativa. El curs, dirigit a personal de bars i restaurants, s’ha fet en dues sessions de dues hores i hi ha participat dotze persones.

En l’acte de comiat de curs, Jordi Rosell va agrair a la dotzena de participants la seva assistència al curs i els hi va recordar la importància de fer aquests cursos de manera regular per tal d’acreditar la formació bàsica necessària per a poder treballar en el sector de la restauració i el comerç minorista.

Els continguts que es van tractar durant el curs són: els perills potencials que comporta la contaminació dels aliments; les principals causes de les intoxicacions alimentàries; què són, on es troben i com podem evitar els microorganismes en els aliments; les mesures necessàries per a la prevenció de la contaminació dels aliments; la higiene personal i l’estat de salut; conductes i hàbits higiènics de treball; condicions dels locals; correcta neteja i desinfecció dels utensilis i instal·lacions; recepció, emmagatzematge, elaboració i servei de matèries primeres i menjars elaborats; Anàlisi de Perills i Punts de Control Crítics (APPCC); pla de control d’al·lèrgens; i coneixements sobre la normativa vigent.