Visita a La Cooperativa

Els alumnes del CFGS d’Integració Social de l’IES Antoni Pous i Argila visiten La Cooperativa

Els alumnes del CFGS d’Integració Social de l’IES Antoni Pous i Argila de Manlleu visiten anualment l’edifici de La Cooperativa de Torelló per conèixer de primera mà tots els projectes que s’hi duen a terme des de les regidories de Joventut, Serveis Socials, Educació, Promoció Econòmica i el Consorci Gesbisaura.

Aquest any la visita es va fer el dilluns 29 d’octubre i va comptar amb la participació de gairebé 50 alumnes, ja que aquest curs el cicle formatiu de TIS (Tècnic d’Integració Social) ha tingut una gran demanda, i compta amb 2 línies.

Els participants van poder gaudir i intercanviar impressions amb els tècnics i tècniques d’aquestes regidories. Van conèixer les possibilitats que s’ofereixen des del Torelló Jove per acompanyar els joves de les eines necessàries perquè puguin efectuar totes les transicions per arribar a l’autonomia i l’apoderament; el programa de Noves Oportunitats per a Joves en conveni amb AMPANS; el PFI-PTT de fusteria i comerç que es coordina des de la regidoria d’Educació; i el projectes d’Ocupació Local. També van poder fer una visita per les instal·lacions de les oficines, el centre de formació i el Torelló Jove.

Una xerrada que permet als joves que s’estan formant a l’IES Antoni Pous i Argila conèixer de primera mà la tendència de futur de la seva ocupació així com les tasques i funcions que fan els educadors socials en la intermediació de diferents entorns acompanyant a les persones per a millorar la seva qualitat de vida.