El filòsof Nemrod Carrasco inaugura el curs escolar amb una reflexió sobre el respecte

Una quarantena de persones van assistir aquest dimecres al vespre a l’acte d’inauguració del curs escolar de Torelló, organitzat per Units per Educar, la regidoria d’Educació de l’Ajuntament. El doctor en Filosofia i professor de la Universitat de Barcelona, Nemrod Carrasco, va reflexionar al voltant del respecte i altres valors com la convivència o la tolerància.

Durant la xerrada, que es va fer al Casal Cívic i Comunitari, el ponent va definir el respecte com “una segona mirada” i va fer reflexionar als assistents demanant-los si el problema és el respecte o la falta de respecte i assegurant que “ja no sabem de què parlem quan parlem de respecte”. El filòsof va parlar del respecte dins l’àmbit familiar i d’altres valors, com la tolerància o la convivència. L’acte va finalitzar amb un torn obert de paraula amb el públic i la conclusió que cal qüestionar tots els valors, també els propis, i que per avançar és necessària una reflexió conjunta sobre el tema.

Tercera trobada de l’Aliança Educació 360

La xerrada inaugural del curs escolar va tenir com a prèvia la tercera trobada de l’Aliança Educació 360, amb l’assistència de representants d’una quinzena d’entitats de Torelló. La regidora d’Educació, Núria Montanyà va obrir l’acte repassant la situació actual i algunes de les propostes fetes en la darrera trobada de l’Aliança. Posteriorment, es va presentar el projecte #ValorsTorelló i es va fer un treball en grups per incloure aportacions a possibles accions al voltant del respecte i la convivència.