Dia de les ciutats educadores a Torelló

Durant els últims 30 anys, 35 països d’arreu del món, amb un total de 495 pobles i ciutats s’han sumat a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores. Torelló es va sumar a aquesta xarxa l’any 2000. Aquesta iniciativa promou l’educació com a un dret que va més enllà de l’escolarització formal. Comprèn l’educació formal, no formal i informal entenent que la funció d’educar és una tasca compartida entre tota la societat, no només de l’escola. Tampoc es limita a un període vital específic, sinó que també fomenta els processos d’aprenentatge per a que es duguin a terme al llarg de la vida.

En aquest sentit, les ciutats educadores tenen la voluntat de comprometre’s amb la dimensió comunitària de la ciutat, activant la capacitat educadora, la cooperació i la convivència participativa. El seu objectiu és el de fer que tothom se senti protagonista del projecte educatiu municipal, afavorint el sentiment de pertinença a la ciutat i contribuint a la creació de ciutats més justes, cohesionades i integradores.

El dia 30 de novembre se celebra el Dia Internacional de les Ciutats Educadores i Torelló se suma a aquesta celebració amb un acte que té dos objectius principals: per una banda, donar a conèixer la participació del poble en el conjunt de Ciutats Educadores; i de l’altra, dur a terme la primera activitat del projecte pilot del Passaport Edunauta. Per fer-ho possible, des de l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló hem ideat una activitat dirigida especialment a infants de 3r i 4t de primària que es durà a terme a la Plaça Nova, el dimarts 30 entre les 17:15 i les 18:30 h. L’activitat tindrà per títol “Llancem el primer satèl·lit edunauta de la història!”.

Cartell ciutat Educadora