‘A la caça del mosquit ratllat’, un conte per evitar la proliferació del mosquit tigre

L’àrea de Salut Pública de l’Ajuntament ha impulsat una nova edició de la campanya informativa sobre el mosquit tigre. La campanya es presenta amb el lema ‘Evita el mosquit tigre, que no n’hi hagi depèn de tu’ i incideix en mesures per evitar-ne la cria i proliferació i en la prevenció i cura de les picades. Aquesta setmana s’ha iniciat una bustiada de díptics informatius i també es difondran materials audiovisuals mitjançant les xarxes socials. Entre el material de la campanya hi ha el conte ‘A la caça del mosquit ratllat’ i dos vídeos divulgatius, adreçats especialment als infants i a les escoles.

A l’estiu de 2014 es va detectar per primera vegada la presència del mosquit tigre a Torelló. Des de llavors, cada any s’ha tingut constància de l’existència d’aquest insecte al municipi i, cada vegada, de forma més generalitzada.

A diferència d’altres mosquits, el tigre no necessita gaire aigua per criar. Les seves larves creixen perfectament dins petites reserves d’aigua estancada com la que pot quedar dins un test, una galleda o, fins i tot, dins un cendrer. Aquest fet fa que sigui molt difícil de controlar i que fàcilment trobi punts de cria arreu. Per això, també, els ciutadans tenen un paper important a l’hora d’evitar la proliferació del mosquit tigre, evitant la cria en jardins, terrasses i zones d’horta. Això és especialment important després de períodes de pluges com els d’aquests dies.

L’objectiu de la campanya és que el mosquit no trobi facilitats per criar en jardins privats per evitar la proliferació i dispersió de l’insecte a d’altres punts del municipi. En el material editat també es dóna informació sobre la vespa asiàtica.

Díptic de la campanya del mosquit tigre

Conte ‘A la caça del mosquit ratllat’

Vídeo informatiu (versió curta)

Vídeo informatiu (versió llarga)