Curs de suport vital bàsic i DEA

Entitats i treballadors de l’àmbit esportiu de Torelló fan un curs de suport vital bàsic i DEA

Durant la segona setmana de novembre, la regidoria d’Esports de l’Ajuntament va organitzar un curs de formació de suport vital bàsic i DEA dirigit als treballadors dels equipaments esportius municipals i a representants de les entitats esportives. Hi han participat vuit persones, quatre treballadors municipals i quatre membres d’entitats.

El curs es va fer en dues sessions. A la primera es va donar a conèixer el Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) i la reanimació en adults. Durant la segona sessió, es va parlar de la reanimació en nadons i infants.

En aquesta darrere sessió també es va fer un examen als vuit participants per avaluar els coneixements adquirits i així poder obtenir un certificat homologat. La formació va anar a càrrec de CATWAS 365, una empresa col·laboradora del Consell Català de Ressuscitació.

Només a la zona esportiva de Torelló, actualment hi ha tres aparells desfibril·ladors DEA. Estan ubicats al camp de futbol, el pavelló d’esports i la piscina municipal.

Des de l’Ajuntament de Torelló es fomenten aquest tipus de formacions. A l’abril d’aquest any, ja se’n va fer una dirigida a la policia local i a Protecció Civil, on també hi va participar personal de la piscina.