Aquest dilluns es commemora el Dia Internacional de les Ciutats Educadores

Les entitats de Torelló estan convidades a fer les seves aportacions per l’actualització del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) a través del kit participatiu

dilluns, 30 novembre, 2020

El dia 30 de novembre es celebra el Dia Internacional de les Ciutats Educadores. A un poble o ciutat educadora, l’educació transcendeix els murs de l’escola per a impregnar tot el municipi. Es tracta d’una educació ciutadana, on totes les administracions assumeixen la seva responsabilitat d’educar i transformar el poble o la ciutat en un espai de respecte a la vida i la diversitat.

Aquest 2020, fa justament 30 anys que es va aprovar la Carta de Ciutats Educadores i es va crear l’Associació Internacional de Ciutats Educadores https://www.edcities.org. Per aquest motiu, recentment s’ha actualitzat la Carta d’acord als nous reptes educatius. També s’han reforçat temes com la perspectiva de gènere, la sostenibilitat, la salut i les cures, la bretxa digital i la cultura.

L’any 2000, l’Ajuntament de Torelló es va adherir a la xarxa de Ciutats Educadores, i és dins aquest marc i també en el de l’Educació 360 en el qual es desenvolupa el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC). Durant aquests mesos s’està treballant en l’actualització del PEC per definir les línies que han de guiar l’acció educativa de Torelló en els propers anys. Per fer-ho, s’ha dissenyat un procés participatiu en el qual es busca la participació de la ciutadania i entitats. I és des d’avui i durant dos mesos que se’ls farà arribar un kit participatiu perquè debatin i reflexionin sobre com eduquen i quins reptes tenim com a municipi.

El procés culminarà amb un fòrum educatiu a la primavera, en el qual es presentarà el nou PEC.