Imatge 1

El nostre futur com a societat: Nens, Nenes i Educació!

 

Llegeix Més

Imatge 2

No diguis mai que és massa tard per a aprendre!

Qualsevol projecte d’èxit comença amb una bona educació

 

Llegeix Més

Projectes

Projectes de la Xarxa de Debat Educatiu

El valor de l'esforç

Us presentem aquest nou recurs que és el quart treball que ha fet la Xarxa de debat educatiu i que està pensat per reforçar el valor de l’esforç. Ens va semblar important abordar aquest tema perquè amb l’esforç s’augmenta l’autoestima dels infants i joves, i això ajuda a ser capaç de resoldre problemes, dificultats i a créixer com a persona. El recurs consta de tres parts: a la primera, es defineixen els conceptes, a la segona, a tall de decàleg, es donen pautes a l’entorn del valor de l’esforç i, finalment, la tercera, és un recull de vídeos, articles, llibres, contes i jocs que ens poden ajudar a entendre i treballar aquest valor en els diferents àmbits educatius: a casa, a l’escola i al lleure.

Temes de debat

Temes de Debat

Durant el curs 2013-2014, la Xarxa va iniciar una nova línia de treball per poder debatre i formar-se sobre temes educatius, és per això que va decidir fer aquests tres debats a partir dels programes de Famílies i escola emesos per la xarxa de televisions locals. Primer de tot vam fer un recull de tots el programes televisius i en vam escollir tres. El treball va consistir a visualitzar-los, tot seguit a debatre les conclusions ofertes en els programes i consensuar les nostres. Això és el que trobareu a continuació. En el mateix apartat, hi trobareu el vincle per poder accedir als programes televisius.

Acompanyar, motivar i deixar espai per al creixement dels infants i jove

Acompanyar, motivar i deixar espai per al creixement dels infants i jove

Aquest projecte és el fruit del treball de més de dos anys del grup de persones que participen a les trobades de reflexió i debat de la Xarxa de debat educatiu. Durant aquests mesos els participants del projecte s’han pogut formar, s’han documentat, han reflexionat i, el més important, han consensuat tot un seguit de pautes que creiem que s’haurien de tenir en compte en el procés d’acompanyar, motivar i deixar espai per al creixement dels infants i joves.

Respecte Torelló

Respecte Torelló

El respecte és el fet d’actuar assertivament procurant no ferir ni físicament ni emocionalment els altres. Per tant, el respecte té com a pas previ la valoració d’un mateix. El projecte conté 4 apartats: respecte a un mateix, respecte als altres, respecte a l’entorn i un recull dels projectes que els alumnes van desenvolupar a les escoles.

Educòmetre

Educòmetre

És una guia educativa per a l’aprenentatge d’hàbits i responsabilitats familiars. Està format per un conjunt de 90 fitxes repartides en cinc franges d’edats: de 0 a 3 anys, de 3 a 6 anys, de 6 a 9 anys, de 9 a 12 anys, i de més de 12. A cada franja d’edat li corresponen 18 fitxes. Al seu torn, aquestes 18 fitxes es divideixen en tres tipologies diferents d’hàbits i responsabilitats.

Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès. En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies. ACCEPTAR